Kezdőlap > Kajak-Kenu > Óriási magyar sikerek az ifjúsági és U23 kajak-kenu világbajnokságon!

Megállíthatatlanok voltak a KIAJO támogatott sportolói a hétvégén megrendezett kajak-kenu világbajnokságon, a festői szépségű Auronzo di Cadore-ban.

A magyar csapat minden idők legeredményesebb korosztályos világbajnokságát ünnepelhette, 25 arany-, 12 ezüst- és 7 bronzéremmel toronymagasan megnyerte az összesített éremtáblázatot. – A KIAJO öt támogatott versenyzője 7 aranyéremmel járult hozzá a magyar sikerekhez.

Rugonfalvi-Kiss Janka idén szerepelt először az U23-as korosztályban, ennek ellenére kiválóan teljesített, hiszen Kiskó Rékával K-2 500 méteren a mezőny legfiatalabb párosaként győzedelmeskedtek. Janka a női kajak négyes tagjaként, illetve mix K-2 500 méteren Tamási Zsomborral is aranyérmet szerzett.

Csikós Zsóka szintén hengerelt, a már a felnőtt mezőnyben is gyakran szereplő kajakos hölgy először a női négyes tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára, majd K-1 1000 méteren is arany lett a vége. A VB zárásaként K-1 500 méteren egy rendkívül szoros csatában aratott győzelmet

A 18 éves Kiss Ágnes Anna tovább halmozta sikereit az ifjúsági világbajnokságon, a kenus két hete megszerezte első felnőtt Európa-bajnoki érmét, most saját korosztályában hozta a kötelezőt. Molnár Csepkével sikerült megvédeniük ifjúsági világbajnoki címüket C-2 500 méteren, majd egyesben ugyanezen a távon és kétszáz méteren hallgathatta meg a magyar himnuszt.

Gratulálunk a kiemelkedő teljesítményekhez!

További sok sikert kívánunk!

Együtt a magyar sikerekért!

Köszönjük a megosztást!