Kovács István Alapítvány díjazottak 2018

Minden vég, valami újnak a kezdete is egyben. A Kovács István Alapítvány esetében ez fokozottan igaz, hiszen 2016 februárjában helyezték végső nyugalomra a névadót, aki életében meghatározó személyisége volt Érd városának. Emlékének adózva, szellemi örökségének folytatása és a pozitív jövő érdekében, a család egy, a kiemelkedő eredményt elérő fiatalok oktatását és a kiváló sportolók támogatását elősegítő alapítvány létrehozásáról döntött.

 

Az Alapítványnak célja, hogy egyrészt az Érd Megyei Jogú Város általános és középiskoláiban tanuló, kiemelkedő tanulmányi-, sport,- művészeti és közösségi munkát végző diákokat támogassa, illetve, hogy a magyar sikersportnak jegyzett kajak-kenu sportág utánpótlás versenyzőit jutalmazza.

A tudás hatalom! - mondta Francis Bacon, mellyel névadónk néhai Kovács István teljes mértékben azonosulni tudott. Ő még egy olyan korban volt ifjú tanuló, amikor e jelszavak mögött kevesen tudtak felsorakozni, s élni a tudás által megszerzett lehetőségekkel, azonban számára a tudás megszerzése a legfontosabb iránytű volt az életben.

Tudást megszerezni és birtokolni, azt kamatoztatni és a közösség érdekében jól felhasználni kincs és kiváltság is egyben. Alapítványunk azon egyének megsegítésére és jutalmazására jött létre, akiknek tudásvágya kiemelkedő, de tehetségük kibontakoztatásában segítségre szorulnak, vagy esetlegesen anyagi akadályokba ütköznek. Célunk, hogy olyan életszakaszában segítsük a gyermekeket, amikor már látszik, hogy valamiben kitűnnek a többiek közül. Szeretnénk, ha támogatásunkkal okos, értelmes, felelősségteljes felnőtt válna minden gyermekből.