Kezdőlap > Alapítvány > Interjú a KIAJO challenge győztesével, Szalma Borkával

A mai nap folyamán meglátogatott minket Szalma Borka, a #kiajochallenge győztese és átadtuk neki a 100.000 Ft-os utalványt. Borkát anyukája és húga kísérte el a találkozóra, ahol egy jóhangulatú beszélgetés keretein belül közelebbről is megismerhettük a családot.

Hogyan kerültél kapcsolatba az alapítvánnyal és mit gondolsz a tevékenységéről?
Testvérem (Luca) már előző évben is részt vett a KIAJO díjátadó gálán és ő javasolta, hogy én is küldjem be a pályázatomat. Szerintem az alapítvány gondoskodik azokról a gyerekekről és fiatalokról, akiket még nem fedeztek fel, segíti őket pénzügyileg is és növeli az önbizalmukat.

Hány éves korodban kezdted az akrobatikus rock and roll-t és miért pont ezt választottad?
8 évesen kezdtem el táncolni és az iskolánkban reklámozták először. Nővérem próbálta ki először és otthon mindig bemutatót tartott az aznap tanultakból, ami nekem is nagyon megtetszett, ezért én is jelentkeztem az órákra.

Milyen praktikákkal osztod be ilyen hatékonyan az idődet?
Mikor hazaérek az iskolából egyből nekiállok tanulni, amit általában be is fejezek a délutáni edzésig. Ezek után van egy-két óra szabadidőm, majd másnap kezdődik előröl.

Láttuk, hogy sok képen szerepelsz a nővéreddel, aki szintén verseny-táncol. Milyen érzés vele egy csapatban dolgozni?
Ebben az évben kerültem vele egy csapatba, mert a mi csapatunkból többen is elmentek és egyesítették a kettőt. Két év korkülönbség van közöttünk, de nagyon felnézek rá, mert Luca mindenben jeleskedik és sok féle dolgot csinál egyszerre, igazából ő a példaképem.
Mikor együtt táncolunk, biztonságérzetet ad, hogy többen vagyunk a színpadon, de a páros táncnál sem érzem magam elveszve, mert ott mindig a fiú irányít és ez nagy segítség.

Miként kezeli a családotok, hogy ennyit vagytok távol?
Hatan vagyunk testvérek, anyukánk nagyon ügyesen logisztikázik, mert szinte minden versenyünkre elkísér minket még külföldön is. Tesóim közül Lucával a legszorosabb a kapcsolatom most már vele járok versenyezni is, a húgom most kezdett el rock and roll-ozni, legidősebb testvérem már nem lakik velünk és a bátyám épp a napokban költözik el otthonról.

Melyik az a verseny/eredmény, amire a legbüszkébb vagy és miért?
Világbajnoki 2. helyezés, amit csapatban értünk el Grazban. Több külföldi versenyünk volt már, de mindenképp ezt emelném ki. Rengeteget készültünk a versenyre, bár egy új témánál akár fél/egy évig is gyakorlunk míg úgy áll össze a koreográfia, ahogyan szeretnénk.

Köszönjük a megosztást!