Kezdőlap > Alapítvány > Ha február, akkor KIAJO Gála

Február 13-án, negyedik alkalommal került megrendezésre a Kovács István Alapítvány tradicionális díjátadó ünnepsége a MÜPA Üvegtermében, ahol a kiemelkedő tanulmányi, sport, művészeti és közösségi munkát végző érdi diákokat, valamint a kajak-kenu sportág utánpótlás versenyzőit köszönthettük. Idén 38 tehetséges fiatal, 12 diák és 26 sportoló között osztottak ki több millió forint ösztöndíjat.

A kezdeményezés sikerességét és fontosságát jól mutatja, hogy évről évre több a beérkező pályázat, melyek elbírálása is egyre nehezebb a kuratórium számára, ugyan is a kimagasló eredmények mellett a szociális helyzetet is mérlegelni kell. A maximum 120.000 Ft összegű támogatás szigorú követelményrendszeren alapszik, több világbajnok és kiváló teljesítményű diák is beadta kérelmét. Az elnyert pénzösszeg nem szabad felhasználású, mindenképpen a sport, vagy tanulmányi versenyek és felkészülések segítésére kell fordítani.

A rendezvényt Csemer Boglárka ’Boggie’ nyitotta Antal Gábor zongorista kíséretével. Továbbiakban Kellner Viktória és Nagy Dániel zongoraelőadását élvezhettük, akik ismét színvonalas műsort adtak a résztvevőknek.

Kovács Zoltán, az alapító szólalt fel elsőként a Kuratóriumból, beszédéből az is kiderült, hogy jövőre, a jubileumi, ötödik alkalom kapcsán, egymillió forintos különdíjjal fognak jutalmazni valakit, aki már legalább háromszor kapott ösztöndíjat korábban az alapítványtól. Őt követte testvére Kovács Anita, elnök, aki a rendezvény végén az érdi TV stábnak is nyilatkozott. Kiemelte, hogy nagy öröm egykori példaképei – Kőbán Rita és Dónusz Éva - jelenlétében megtartani az idei eseményt. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy rekord számú jelentkező volt idén az egyre szigorodó jelentkezési és pályázati feltételek ellenére.

A fiatal tehetségek további 100.000 Ft támogatásban részesülhetnek a #kiajochallenge verseny keretén belül, melynek lényege, hogy bármilyen érdekes, figyelemfelkeltő, vagy motiváló eseményen készítsenek egy fotót, vagy videós tartalmat (majd osszák meg a közösségi médiában), ami inspirálja az ismerőseiket és segíti a díjazottakat is céljaik elérésében. Az összeget tanulmányi jellegű vagy edzőtáborozást/felkészülést elősegítő célokra használhatják majd fel.

Köszönjük a megosztást!