Kezdőlap > Alapítvány > Érden tanuló tehetségek a középpontban

Nem mindennapi, ám annál örömtelibb kezdeményezés első lépéseként 2016. március 1-jén, hivatalosan is megalakult a Kovács István Alapítvány. A szervezet küldetése, hogy Érd Megyei Jogú Város középiskolai tanintézményeiben tanuló diákokat, évről-évre kiírt pályázat formájában jutalmazza, segítse, főként azokat a rászorulókat, akik kiemelkedően teljesítenek tanulmányi, sport, vagy közösségi aktivitás területén.

 

Minden vég, valami újnak a kezdete is egyben. A Kovács István Alapítvány esetében ez fokozottan igaz, hiszen a közelmúltban helyezték végső nyugalomra a névadót, aki életében meghatározó személyisége volt a városnak, sokat tett Érd város fejlődéséért. Emlékének adózva, szellemi örökségének folytatása és a pozitív jövő érdekében a család egy fiatalok oktatását elősegítő alapítvány létrehozásáról döntött.

Pista bácsi, 1957. óta volt érdi lakos, energikus, határozott jellemmel, magas munkabírással, kitartással rendelkező személyiség volt, vezető típus, magas felelősségvállalással és kiemelkedő tudásvággyal. Erősen közösségi ember volt, aki civilként sokat tett a település közéletének minőségi javításáért.

„Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” Az alapítók saját életükben is a folyamatos fejlődés, az élethosszon át tartó tanulás hívei, éppen ezért olyan célt tűztek ki maguk elé, melyet talán Gróf Széchenyi István híres szavai írnak le leginkább. Azért, hogy az Érden tanuló diákok, a lehető legtöbbet hozzák ki saját tehetségünknek és szorgalmuknak köszönhetően magukból, az alapítvány az első évben egy, majd a második évtől két millió forinttal segíti a fiatalokat céljaik elérésében. A nyertes pályázatok listáját minden évben a névadó halálának évfordulóján teszik majd közzé a tervek szerint.

A konkrétumokat minden évben az aktuális pályázati felhívásban részletezik. A beérkezett anyagokat három főből álló kuratórium bírálja majd el és a támogatást majd jellemzően tanulmányutakra, könyvekre, informatikai eszközökre és egyéb tanulást támogató eszközökre, tehetséggondozást elősegítő célokra lehet fordítani.

Köszönjük a megosztást!