Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatokra lesz szükséged:

Név: Kovács István Alapítvány
Adószám: 18758784-2-43

Hogyan ajánlhatod fel?

Válaszd ki, hogyan szeretnél rendelkezni az 1%-ról. Pár perc az egész!

Ki készíti az adóbevallásod?

Ha rendelkezel Ügyfélkapuval, akkor az alábbi lépéseket kell megtenned:

1. Lépj be az eSZJA oldalra itt
2. Válaszd az 1+1% felajánlás opciót
3. Írd be a keresőbe: „Kovács István Alapítvány”
4. Küldd be egy gombnyomással

Ha nincs Ügyfélkapud:

1. Töltsd le a nyilatkozatot itt és töltsd ki az adataiddal
2. Nyomtasd ki
3. A borítékot a leragasztás mentén írd alá és írd rá az adójeled
4. Május 20-ig postázd el a NAV-nak

Az adóbevallásod részét képező EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhetsz elektronikusan vagy papír alapon 2019. május 20-ig.
De az adóbevallásodtól függetlenül is rendelkezhetsz 2019. május 20-ig a 18EGYSZA jelű nyomtatványon, vagy az itt letölthető dokumentum beküldésével.

1. Töltsd le a nyilatkozatot itt.
2. Töltsd ki az adataiddal.
3. A borítékot írd alá keresztben és írd rá az adójeled.
4. Legkésőbb május 10-ig add oda a munkáltatódnak.

Beszámolónk a legutóbbi évekről

Korábbi években végzett tevékenységünkről a beszámolókat itt találod.

6+1 érv, hogy miért támogassa a KIAJO alapítványt

  1. Felkaroljuk a rászoruló tehetségeket: Évente közel 30 fiatal diákot és sportolót támogatunk, ezzel segítve őket és családjukat, hogy kibontakozó tehetségüket fejleszthessék.
  2. Mozgásra ösztönzünk: Külföldi és belföldi edzőtáborok finanszírozásával ösztönözzük a fiatalokat, hogy kizökkenjenek a mindennapi digitális világból.
  3. Kezükben a jövő: Magyarország egyre kiemelkedőbb eredményeit tekintve a kajak-kenu sportágban, szükség van az utánpótlás korosztály pártfogolására.
  4. Átláthatók és függetlenek vagyunk: Támogatását körültekintően, tervezetten, átláthatóan kezeljük. Sem politikai, nemzeti, etnikai hovatartozás, sem nemi identitás nem befolyásolják működésünket.
  5. Valósan és kézzelfoghatóan segítünk: Diákok számára a tanulmányutak és sportversenyeken kívül biztosítjuk az eszközöket és segítünk az utazásban.
  6. Látható eredmények: Az eddig felkarolt ifjúság kiemelkedő sikereket ért el az alapítványnak is köszönhetően.

+1 Nem csak Kovács István kiemelkedő munkásságának emlékét őrizzük, hanem motiváljuk a fiatalokat a hasonló sikerek elérésére.

Ha bármi kérdésed lenne az 1%-ról, itt nagy valószínűség szerint megtalálod a választ.

Mert számítunk rád. Mert állampolgári jogod. Mert te dönthetsz arról, hogy az állam mire fordítsa az adód egy részét. Mert jót tehetsz könnyen, gyorsan.

Persze, hiszen sok kicsi sokra megy. Évente több mint 7 milliárd forintnyi felajánlás érkezik a civil szervezetek javára, amely jelentős segítséget jelent a működésükben.

Mindenképp olyan szervezetet válassz, ami átláthatóan működik. Keress rá a szervezet nevére az interneten, nézd meg a honlapját, alapelveiket, ellenőrizd, hogy kint van-e az éves beszámolója! Figyelj, nehogy összekeverd két hasonló szervezet nevét!

2019-ben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

El sem hinnéd, hogy milyen gyorsan megy. Ha van ügyfélkapud, csak néhány perc az egész. De ha postai úton küldöd be, akkor sem vesz több időt igénybe, mint egy csekk befizetése.

Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

Az adóbevallásodtól függetlenül is rendelkezhetsz 2019. május 20-ig a 18EGYSZA jelű nyomtatványon ügyfélkapunk keresztül elektronikusan, vagy az itt letölthető dokumentum postai úton történő beküldésével.

Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%. Ha több szervezetet jelölsz meg vagy ha több nyilatkozatot töltesz ki, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.

Megteheted. Ebben az esetben a nyilatkozatnak csak a civil szervezetekre vonatkozó részét töltsd ki.

Ha ügyfélkapuval rendelkezel, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget. Erre rendszerint a felajánlási évet követő év elején kerül sor.

A NAV a rendelkezési év szeptemberében közli az adott civil szervezettel a várható 1% felajánlások összegét, és rendszerint októberig átutalja a szervezetnek az összeget.