Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatokra lesz szüksége:

Név: Kovács István Alapítvány
Adószám: 18758784-2-43

 

Hogyan ajánlhatja fel?

Válassza ki, hogyan szeretne rendelkezni az 1%-ról. Pár perc az egész!

Ki készíti az adóbevallását?

Ha rendelkezik Ügyfélkapuval, akkor az alábbi lépéseket kell megtennie:

1. Lépjen be az eSZJA oldalra itt
2. Válassza az 1+1% felajánlás opciót
3. Írja be a keresőbe: „Kovács István Alapítvány”
4. Küldje be egy gombnyomással

Ha nincs Ügyfélkapuja:

1. Töltse le a nyilatkozatot itt és töltse ki az adataiddal
2. Nyomtassa ki
3. A borítékot a leragasztás mentén írja alá és írja rá az adójelét
4. Május 20-ig postázza el a NAV-nak

Az adóbevallása részét képező EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet elektronikusan vagy papír alapon 2020. május 20-ig.
De az adóbevallásától függetlenül is rendelkezhet 2020. május 20-ig a 19EGYSZA jelű nyomtatványon, vagy az itt letölthető dokumentum beküldésével.

1. Töltse le a nyilatkozatot itt.
2. Töltse ki az adataival.
3. A borítékot írja alá keresztben és írja rá az adójelét.
4. Legkésőbb május 10-ig adja oda a munkáltatójának.

Beszámolónk a legutóbbi évekről

Korábbi években végzett tevékenységünkről a beszámolókat itt találja.

6+1 érv, hogy miért támogassa a KIAJO alapítványt

  1. Felkaroljuk a rászoruló tehetségeket: Évente közel 30 fiatal diákot és sportolót támogatunk, ezzel segítve őket és családjukat, hogy kibontakozó tehetségüket fejleszthessék.
  2. Mozgásra ösztönzünk: Külföldi és belföldi edzőtáborok finanszírozásával ösztönözzük a fiatalokat, hogy kizökkenjenek a mindennapi digitális világból.
  3. Kezükben a jövő: Magyarország egyre kiemelkedőbb eredményeit tekintve a kajak-kenu sportágban, szükség van az utánpótlás korosztály pártfogolására.
  4. Átláthatók és függetlenek vagyunk: Támogatását körültekintően, tervezetten, átláthatóan kezeljük. Sem politikai, nemzeti, etnikai hovatartozás, sem nemi identitás nem befolyásolják működésünket.
  5. Valósan és kézzelfoghatóan segítünk: Diákok számára a tanulmányutak és sportversenyeken kívül biztosítjuk az eszközöket és segítünk az utazásban.
  6. Látható eredmények: Az eddig felkarolt ifjúság kiemelkedő sikereket ért el az alapítványnak is köszönhetően.

+1 Nem csak Kovács István kiemelkedő munkásságának emlékét őrizzük, hanem motiváljuk a fiatalokat a hasonló sikerek elérésére.

Ha bármi kérdése lenne az 1%-ról, itt nagy valószínűség szerint megtalálja a választ.

Mert számítunk Önre. Mert állampolgári joga. Mert Ön dönthet arról, hogy az állam mire fordítsa az adója egy részét. Mert jót tehet könnyen, gyorsan.

Persze, hiszen sok kicsi sokra megy. Évente több mint 7 milliárd forintnyi felajánlás érkezik a civil szervezetek javára, amely jelentős segítséget jelent a működésükben.

Mindenképp olyan szervezetet válasszon, ami átláthatóan működik. Keressen rá a szervezet nevére az interneten, nézze meg a honlapját, alapelveiket, ellenőrizze, hogy kint van-e az éves beszámolója! Figyeljen, nehogy összekeverje két hasonló szervezet nevét!

2020-ban az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

El sem hinné, hogy milyen gyorsan megy. Ha van ügyfélkapuja, csak néhány perc az egész. De ha postai úton küldi be, akkor sem vesz több időt igénybe, mint egy csekk befizetése.

Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

Az adóbevallásától függetlenül is rendelkezhet 2020. május 20-ig a 19EGYSZA jelű nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy az itt letölthető dokumentum postai úton történő beküldésével.

Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%. Ha több szervezetet jelöl meg vagy ha több nyilatkozatot tölt ki, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.

Megteheti. Ebben az esetben a nyilatkozatnak csak a civil szervezetekre vonatkozó részét töltse ki.

Ha ügyfélkapuval rendelkezik, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget. Erre rendszerint a felajánlási évet követő év elején kerül sor.

A NAV a rendelkezési év szeptemberében közli az adott civil szervezettel a várható 1% felajánlások összegét, és rendszerint októberig átutalja a szervezetnek az összeget.